Στη χρηματοδοτική ενίσχυση των μελισσοκόμων της Θεσσαλίας προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς τομείς που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην οικονομική βιωσιμότητα των παραγωγών γεωργικών προϊόντων, ορίζονται ως δικαιούχοι οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν κατεχόμενες κυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, όπως προβλέπεται στην υπ’ αρ. 140/106513/16-4-2021 (Β’ 1560) απόφαση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημιές, με το ποσό των 15 €/κυψέλη.

Η πίστωση των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων γίνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 31/01/2024.

Οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ στο Μελισσοκομικό Μητρώο, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία πληρωμής, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση του δικαιούμενου ποσού.

Η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού για τους νομούς Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων μπορεί να γίνει στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας ή στις κατά τόπους ΔΑΟΚ.