Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών το πρωί του Σαββάτου ο ψυχίατρος Χρήστος Οικονόμου. 

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε το 1935 στον Πειραιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ για 23 χρόνια, από το 1977 μέχρι το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιούνιο του 1988 μέχρι τον Ιούλιο του 1989.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιός του Γιώργος Οικονόμου, νεοεκλεγείς βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Όπως έγραψε στο προφίλ του στο facebook: 

Η Ρένα, η Βάσια, ο Μιχάλης, η Βασίλκα και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 89 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος μας Χρήστος πέθανε. Ο Χρήστος Οικονόμου ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Ολη η οικογένεια έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή και την αγάπη που μας έδωσε.

Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη συμπόνοια εκείνων που τον φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα αλλά και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας.

Η κηδεία του Χρήστου Οικονόμου θα γίνει την Τρίτη 30 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα.

trikalaenimerosi.gr