«Σάρκα και οστά» παίρνουν τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης στη μάχη κατά της ακρίβειας, με άμεσο στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση.

Οι καταναλωτές βρίσκουν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ την ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν για έξι μήνες έκπτωση ενώ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι τώρα στοιχεία, 300 κωδικοί συμμετέχουν στη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», με μειώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 23%.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο μέτρο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στοιχεία, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο μέτρο είναι οι ακόλουθες:

Ολυμπος (19 κωδικοί),

Γιώτης (23 κωδικοί),

Μύλοι Λούλη (12 κωδικοί),

Τρίκκη (6 κωδικοί), Numil Hellas (17 κωδικοί),

Παλίρροια (12 κωδικοί),

Χαλβατζής Μακεδονική (2 κωδικοί),

Βιολάντα (8 κωδικοί),

Καραμολέγκος (2 κωδικοί),

Multi Foam (4 κωδικοί),

Euricom (2 κωδικοί),

Procter & Gamble (71 κωδικοί),

Melinda (2 κωδικοί),

Arla (7 κωδικοί),

Μανδρέκας (2 κωδικοί),

Flos (4 κωδικοί),

Δέλτα (20 κωδικοί).

Τα προϊόντα τα οποία αφορούν οι μειώσεις τιμών είναι, μεταξύ άλλων, αλεύρι, αλλαντικά, μέλι γάλα, μπισκότα, ρύζι, τυριά, γιαούρτι, έτοιμα γεύματα, βρεφικές τροφές, χυμοί & ροφήματα είδη ατομικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα, τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αύξηση τιμής αφορά βασικά προϊόντα. Η υποχρέωση αφορά 59 κατηγορίες προϊόντων. Οι ανακοινώσεις για οποιαδήποτε αύξηση τιμής θα αποστέλλονται στο υπουργείο Ανάπτυξης κάθε Τρίτη, έως τις 15:00. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος αποκρύπτει, παραποιεί ή δεν προσκομίζει τα στοιχεία επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ.

ethnos.gr