Μεγάλο πολιτικό βάρος αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο Κώστας Αγοραστός έχασε στο νήμα την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι και για λόγους «πολιτικών εντυπώσεων», μια και στην συγκεκριμένη περιφέρεια κοντράρονται ένας υποψήφιος που έχει λάβει το χρίσμα από την ΝΔ και ένας από την αξιωματική αντιπολίτευση, θα στηρίξει τον απερχόμενο περιφερειάρχη.

Με άλλα λόγια αποτελεί τη μοναδική ευθεία σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις υπόλοιπες που θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, μονομάχοι είναι ένας επίσημος υποψήφιος από την ΝΔ και ένας αντάρτης».

Ο κ. Μητσοτάκης πιθανότατα την Παρασκευή, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, θα επισκεφτεί την Λάρισα σε μια ξεκάθαρη κίνηση στήριξης του Κώστα Αγοραστού.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο νυν περιφερειάρχης συμμετείχε όχι με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια ζώσης, μιας και επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Μια ακόμα προφανή στήριξη της κυβέρνησης, στην υποψηφιότητα Αγοραστού που «άντεξε» μετά τις δύο διαδοχικές θεομηνίες.

Στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι ο κ. Αγοραστός μπορεί να κερδίσει στον δεύτερο γύρο μέσα από την συσπείρωση της κεντροδεξιάς στη Θεσσαλία, η οποία έχει βαθιά ερείσματα.

Στο πλαίσιο αυτό σε κομβικό παράγοντα εξελίσσεται η υποψηφιότητα της Ελευθερίας Τζανακούλη που έλαβε 9,5%.

Η δημοσιογράφος, ανιψιά του πρώην δημάρχου Λάρισας, κατέγραψε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, στερώντας ουσιαστικά από τον κ. Αγοραστό την εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση που το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της κυρίας Τζανακούλη κατευθυνθούν προς τον σημερινό περιφερειάρχη τότε η εκλογή του Κώστα Αγοραστού θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Μια υπόθεση που για γίνει στην πράξη απαιτούνται συνεννοήσεις και λεπτοί χειρισμοί που ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα γίνουν.

vradini.gr