Έναν εφιάλτη βίωνε τα τελευταία χρόνια μια 46χρονη Γερμανίδα, η οποία είχε πέσει θύμα οικογένειας μαστροπών και την οποία μάλιστα την εξέδιδαν και στον Βόλο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ».

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένης έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό της 46χρονης αλλοδαπής, θύμα εμπορίας ανθρώπων, η οποία εκδιδόταν παρά τη θέλησή της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 41 (άντρας), 37 (γυναίκα), 46 (άντρας), 61 (άντρας), 55 (γυναίκα), 52 (άντρας), 65 (γυναίκα) και 40 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της απάτης.

Μαρτύριο – Διαρκώς φρουρούμενη

Το μαρτύριο της γυναίκας, ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2020, όταν ο 41χρονος, ήδη κρατούμενος για πράξεις εμπορίας ανθρώπων σε βάρος της 46χρονης, η οποία είχε επαναπατριστεί στη Γερμανία, κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και με απειλές κατά της ζωής της, την εξανάγκασε να μεταβεί σε οικία συγγενικών του προσώπων στη Γερμανία.

Εκεί, η 46χρονη παρέμεινε για ένα μήνα, χωρίς να μπορεί να φύγει, διαρκώς φρουρούμενη από τα συγγενικά πρόσωπα τους 41χρονου (37χρονη, 46χρονο, 61χρονο και 55χρονη), δεχόμενη παράλληλα απειλές χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της. Μάλιστα, η 37χρονη που είχε πάρει το κινητό της 46χρονη προσποιούμενη την ίδια, έστελνε μηνύματα σε φιλικά πρόσωπα της γυναίκας και δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία λάμβανε η ίδια.

Στη συνέχεια ο 61χρονος κατόπιν συνεννόησης με τον 41χρονο, μετέφερε αεροπορικώς την γυναίκα στην Αθήνα, όπου την παρέδωσε στον 52χρονο συνεργό τους, ο οποίος αρχικά την εξανάγκαζε καθημερινά σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, ενώ στη συνέχεια την μετέφερε σε οίκους ανοχής, όπου η 46χρονη αναγκαζόταν να εκδίδεται και το σύνολο των εσόδων από τις ερωτικές συνευρέσεις της διαχειριζόταν ο 52χρονος με την 65χρονη.

Στον Βόλο

Αρχές του 2021, ο 52χρονος μετέφερε την 46χρονη στον Βόλο, όπου από κοινού με την 40χρονη την εξανάγκαζαν με την απειλή, αλλά και με τη χρήση βίας να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κανόνιζε ο ίδιος μέσω αγγελιών που είχε αναρτήσει σε πλήθος ιστοσελίδων του διαδικτύου, με σχετικό περιεχόμενο, ενώ διαχειριζόταν και το σύνολο των εσόδων από τα ερωτικά ραντεβού, χωρίς να λαμβάνει η 46χρονη κάποιο μέρος των χρημάτων.

Επιπλέον, το παραπάνω χρονικό διάστημα ο 52χρονος, έχοντας στη κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, έστελνε μηνύματα σε φιλικό της πρόσωπο, όπου προσποιούμενος την παθούσα δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε ο ίδιος.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» έχει καλέσει για κατάθεση μία αλλοδαπή γυναίκα από τον Βόλο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η 46χρονη, αφού εξετάστηκε από ιατροδικαστή, της παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

e-thessalia.gr