Τραγική μοίρα περίμενε την 81χρονη Σοφία Λολοσίδου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της στον Βόλο, μόνη και αβοήθητη.
Η ηλικιωμένη με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, συνταξιούχος, υπάλληλος του ΕΟΤ στο παράρτημα Βόλου, διέμενε μόνη της, στην οικία της οδού Μακρυνίτσης μεταξύ της Ανθίμου Γαζή και Γαλλίας και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή γύρω στις 12 το μεσημέρι γείτονές της, οι οποίοι ανησύχησαν, καθώς είχαν να τη δουν από χθες, ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Ασθενοφόρο μαζί με γιατρό έφτασε στο σημείο, βρίσκοντας νεκρή την ηλικιωμένη πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι, έπασχε από σάκχαρο, ενώ είχε κι άνοια κι εντοπίστηκε πεσμένη δίπλα από το κρεβάτι της. Επιστήθια φίλη της, μιλώντας στο E-Thessalia.gr, δήλωσε πως μίλησε μαζί της, χθες στις 3.15 το μεσημέρι κι εκτιμάται πως η 81χρονη ήταν νεκρή από χθες Μεγάλη Πέμπτη μετά τις μεσημβρινές ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να μην είχε συγγενείς, καθώς ο αδερφός της είχε φύγει από τη ζωή πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων όταν της έλεγαν να πληρώσει κάποιον να τη φροντίζει αυτή αρνιόταν, προτιμώντας να μένει μόνη της, ενώ οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως δεν αντιμετώπιζε κάποιο οικονομικό πρόβλημα.
Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου που κλήθηκαν στο σημείο ερεύνησαν το σπίτι της ηλικιωμένης, αλλά και τις συνθήκες θανάτου της.

e-thessalia.gr (Γιώργος Στεργίου)