Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμηση άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε 50χρονο Βολιώτη, ο οποίος το 2019 παρουσιαζόταν σαν διευθυντής γραφείου τότε πολιτεύτριας και τάζοντας θέσεις απασχόλησης άρπαζε χρηματικά ποσά!
Δεν δίστασε να πάρει χρήματα από άνεργους πολίτες εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για εργασία. Τρεις Βολιώτες και συγκεκριμένα άνδρας και δύο γυναίκες έπεσαν θύματά του και πλήρωσαν την εργασία που δεν ανέλαβαν ποτέ, με ποσά της τάξεως 600, 150 και επίσης 150 ευρώ αντίστοιχα.
Οι εθνικές εκλογές το 2019 φαίνεται ότι αποτέλεσαν ευκαιρία για τον 50χρονο, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Πλησίασε τα υποψήφια θύματά του μέσω γνωστών και λέγοντας ότι είναι από το πολιτικό γραφείο πολιτεύτριας δεσμευόταν για σίγουρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους για να ενημερώσει δήθεν για ευχάριστα νέα και να ζητήσει την… αποζημίωσή του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αν συναντούσε δυσκολίες, πίεζε! Η μία γυναίκα  θύμα του λόγω της δεινής οικονομικής της κατάστασης τον παρακάλεσε να πληρώσει όταν θα άρχιζε την εργασία που της είχε υποσχεθεί, όμως εκείνος επέμεινε και τελικά της απέσπασε τα χρήματα.
Κέρδιζε χρόνο, προκειμένου να μη φανούν οι καλοστημένες απάτες του, λέγοντας στα θύματά του ότι οι εργοδότες τους θα τους καλέσουν από στιγμή σε στιγμή για εργασία. Η μία γυναίκα αντιλήφθηκε την εξαπάτηση, όταν είδε ότι το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου από μία χρονική στιγμή και μετά σταμάτησε να είναι σε λειτουργία. Η δεύτερη το αντιλήφθηκε, όταν απευθύνθηκε στο πολιτικό γραφείο προκειμένου να μιλήσει μαζί του. Κανένας δεν γνώριζε τον 50χρονο, ούτε, και όπως ενημερώθηκε, ήταν ποτέ διευθυντής.
Οι δύο παθούσες προχώρησαν σε καταγγελία. Ο 50χρονος τις είχε εκμεταλλευτεί με τον χειρότερο τρόπο. Δεν σεβάστηκε τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, αντίθετα καρπώθηκε και τα λιγοστά οικονομικά αποθέματα που είχαν. Σε καταγγελία προχώρησε και η τότε πολιτεύτρια για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η Εισαγγελία Βόλου διενήργησε προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι ανέλαβε να αναζητήσει εργασία για τους τρεις Βολιώτες, λειτουργώντας όπως ακριβώς θα έκανε γραφείο ευρέσεως εργασίας. Παραδέχεται μόνο ότι δεν είχε σχέση με το πολιτικό γραφείο.

taxydromos.gr