Στο 29,29% έφτασε το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης απέναντι στον κορονοϊό  στη Μαγνησία που έσπασε το «φράγμα» των 60.000 εμβολιασμών και συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς το  πρόγραμμα «Ελευθερία».
Το περασμένο Σάββατο καταγράφηκε ακόμη ένα ρεκόρ συμμετοχής, καθώς έγιναν 2338 εμβολιασμοί, σύμφωνα με  την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου έχει πραγματοποιήσει από τις 8 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 17.483 εμβολιασμούς.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 53.040  εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 36.541 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 16.499 στη δεύτερη δόση.
Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 6.361 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 4.384  για την πρώτη δόση και οι 1.977 για τη δεύτερη δόση.
Με βάση τα στοιχεία σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες 18479  συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού.
Στη 12η θέση ο νομός
Από 7-5-21, η Μαγνησία ανήλθε στην 12η θέση εμβολιαστικής κατάταξης πανελλαδικά, ξεπερνώντας την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, η οποία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
Η Περιφερειακή Ενότητα  Σποράδων επίσης προχωρά εμβολιαστικά με θεαματικά αποτελέσματα, αφού το ποσοστό αγγίζει το 44 %.
Σε επίπεδο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στην όλη εμβολιαστική διαδικασία, συμμετέχουν ενεργά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Νομών, το Κέντρο Υγείας της πρωτεύουσας κάθε νομού (πρώην ΙΚΑ), ΤΟΜΥ κ.λ.π.
Ειδικότερα

1) στην Περιφερειακή Ενότητα  Λάρισας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά» τρία Νοσοκομεία, ήτοι: α) Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, β) Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και γ) 404 Στρατιωτικό  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με οκτώ εμβολιαστικές γραμμές
2) στην Περιφερειακή Ενότητα  Εύβοιας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά» τρία Νοσοκομεία, ήτοι: α) Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, β) Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης και γ) Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου
3) στην Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά»  τα δυο διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, ήτοι: α) Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (Οργανική μονάδα) και β) Γενικό Νοσοκομείο  Θηβών ( Αποκεντρωμένη  μονάδα).
Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με τις εννέα εμβολιαστικές γραμμές ,κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, (5-5-2021), έγιναν 703 εμβολιασμοί σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Συγκεκριμένα έγιναν 576 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, 77 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της astrazeneca  και   50 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Μέχρι στιγμής στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου  έχουν διενεργηθεί συνολικά 17.483 εμβολιασμοί. Με το εμβόλιο της Pfizer  έχουν πραγματοποιηθεί 14.945 εμβολιασμοί, με το εμβόλιο της AstraZeneca  2.343 εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson  195 εμβολιασμοί.

taxydromos.gr