Πάνω από τριάντα χιλιάδες (30.000) στρέμματα καλλιεργειών πλημμύρισαν στις περιοχές Ζάρκου, Κεραμιδίου και Πηνειάδας στα Τρίκαλα, από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Το πρόβλημα βέβαια δεν σταματά εδώ, καθώς αγρότες αλλά και εκπρόσωποι των αρχών των περιοχών επισημαίνουν ότι θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα αρχίσουν να λιώνουν τα χιόνια στα βουνά και να κατεβαίνουν τα νερά προς τις ίδιες περιοχές, οι οποίες λειτουργούν ως λεκάνη απορροής υδάτων.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, κάθε φορά που βρέχει παρατεταμένα συγκεντρώνονται τα νερά από την υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του, από τον Δομοκό, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Κόζιακα και τα Γρεβενά.
Σε ό,τι αφορά τα στρέμματα που πλημμύρισαν από τα 30.000, τα 5000 ήταν σπαρμένα με σιτηρά, 3500 με καλαμπόκι και τα υπόλοιπα είχαν προετοιμαστεί για βαμβακοκαλλιέργεια.
Ο κ. Γιάννης Σδράλης, αγρότης στην περιοχή επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή, οπότε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το χρόνο παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα των πλημμυρών.
Στο ίδιο κλίμα ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρκου κ. Γιάννης Βούλγαρης, πέραν της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί.

ert.gr