Εδραιώνεται το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, παρατηρείται ωστόσο μια μικρή φθορά όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού και τις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρόθεση ψήφου από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%.
Στη συνέχεια ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, Χρυσή Αυγή 1,8. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.
Σημειώνεται πάντως ότι το δεύτερο κύμα «πλήγωσε» ελαφρώς τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη, τα οποία εμφανίζονται ελαφρώς πεσμένα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Δεν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ
Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας το 38% ήθελε περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 36% συμφωνεί με αυτά που εξαγγέλθηκαν.
Ελληνοτουρκικά
Ετοιμοπόλεμο… εμφανίζεται ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή γεώτρησης εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Το 38% θεωρεί ότι μια τέτοια πράξη πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά, με το 49% να πιστεύει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διπλωματικά.
Υπέρ του εξοπλιστικού προγράμματος εμφανίζεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών.
Κοροναϊός και μάσκες
Μειωμένη είναι η ικανοποίηση των πολιτών τον Σεπτέμβριο με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με τον Μάιο. Πάντως, και πάλι η πλειοψηφία εμφανίζεται ικανοποιημένη.
Σε ερώτηση για το αν το μέτρο της χρήσης μάσκας στους μαθητές όλων των βαθμίδων είναι αναγκαίο ή υπερβολικό, το 59% απάντησε αναγκαίο, το 33% ότι είναι υπερβολικό, ενώ το 8%  δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ή ότι δεν απαντά στο ερώτημα.

(in.gr)