Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια Εφετών με ψήφους 69 κατά και 40 υπέρ το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ανατεθεί η υπόθεση της σε Εφέτη ειδικό ανακριτή.
Με το σκεπτικό ότι η έρευνα διενεργείται εδώ και 3 χρόνια, οι εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς.
Ηδη, στην ανάκριση βρίσκονται 5 δικογραφίες με τις ανακρίτριες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ικανότατες στο έργο τους, να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει πρόσωπα σε απολογίες, είναι επειδή περιμένουν κάποια στοιχεία από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Σχετικά με το έργο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, οι εφέτες κρίνουν ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και ερευνώνται 4 δικογραφίες.  Παράλληλα, αναφέρουν ότι η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι εφέτες που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, επειδή είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

naftemporiki.gr