Ο επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός πρέπει να έχει τη μορφή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για να επιτρέψει στην ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού, τόνισε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Γνωρίζουμε ότι σε αυτή την κρίση χρειαζόμαστε γρήγορες απαντήσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα, δύο ή τρία χρόνια για να εφεύρουμε νέα εργαλεία», δήλωσε επικεφαλής της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο της Ευρώπης.
«Θέλουμε το ΠΔΠ να πάρει τέτοια μορφή που να αποτελέσει βασικό εργαλείο στο σχέδιο ανάκαμψης... πολλοί κάνουν λόγο για ένα Σχέδιο Μάρσαλ. Νομίζω ότι ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι ένα Σχέδιο Μάρσαλ», πρόσθεσε η κ. φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στο ομώνυμο πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση της Δυτικής Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ερωτηθείσα εάν το βραχυπρόθεσμο σχέδιο στήριξης της απασχόλησης των 100 δισ. ευρώ είναι αρκετό, η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι αποτελεί ισχυρή στήριξη για την Ε.Ε.

naftemporiki.gr