Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι παραδομένη στον κορωνοϊό, αλλά το ποδόσφαιρο στη Γηραιά Ήπειρο προσπαθεί να ξεκινήσει ξανά, σχεδιάζοντας τα πρώτα αξιόπιστα σενάρια: πρωταθλήματα και Κύπελλα σε εξέλιξη, επιστροφή Εθνικών ομάδων. διάρκεια συμβολαίων, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21...
Όλα επείγοντα θέματα, για τα οποία η UEFA ενημέρωσε χθες τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της. Το ντεμπούτο μιας πολιτικής «τριών ημερών» συνεχίζεται σήμερα με την επιτροπή αγωνιστικού προγράμματος και ολοκληρώνεται αύριο με την Εκτελεστική Επιτροπή. Ποια είναι κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης;
Πρόγραμμα τριπλής παρέμβασης. 1) Στόχος είναι να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια. 2) Εναλλακτική λύση: ολοκλήρωση των διοργανώσεων σε λιγότερο χρόνο (πλέι-οφ, μπαράζ, μίνι-τουρνουά). 3) Σε περίπτωση πρόωρης διακοπής, η UEFA θα δώσει οδηγίες για την κατάρτιση της τελικής κατάταξης που θα ισχύει για τα επόμενα Κύπελλα, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και του αθλητισμού.
Η UEFA θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις των πρωταθλημάτων ανά περίπτωση. Τα πρωταθλήματα είναι συνδεδεμένα με τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τα δύο συνηθισμένα σενάρια παραμένουν σταθερά:
1) Aισιόδοξη υπόθεση, πρωταθλήματα και Κύπελλα ταυτόχρονα: τα εθνικά τουρνουά θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου (κλείσιμο στα τέλη Ιουλίου). Τα Κύπελλα θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου.
2) Το άλλο σενάριο είναι πιο πιθανό κατά την UEFA και προβλέπει: πρώτα τα πρωταθλήματα, που θα τελειώσουν στα τέλη Ιουλίου και στη συνέχεια τα Κύπελλα, από τις 6 Αυγούστου (Europa League φάση των «16») έως τις 29 Αυγούστου (τελικός του Champions League). Με Var η άνευ, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

naftemporiki.gr