Επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με τη βουλευτή του κόμματος Μαρία Απατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με μέλη και στελέχη του κόμματος από τις οργανώσεις της Θεσσαλίας.
Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με το Συντονιστικό της Επιτροπής μπλόκων των αγροτών της Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι του οποίου επισήμαναν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω της ακρίβειας, που οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου, την επισιτιστική κρίση, αλλά και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε χέρια λίγων.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν ακόμη πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αντιμετωπίζει με καταστολή και ΜΑΤ, ενώ τα συστημικά ΜΜΕ συστηματικά αγνοούν και συκοφαντούν τον αγώνα τους.
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τους ανέφερε πως με τα μπλόκα τους οι αγρότες, δίνουν κουράγιο στην κοινωνία.
"Ωφελείτε την κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση σας εμπαίζει, μεταφράζεται στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος στα αστικά κέντρα με τα υπερκέρδη πολύ λίγων" τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Συνοψίζοντας το ΜέΡΑ25 ζητάει:
- Φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, καμία επιδότηση στους ολιγάρχες της ενέργειας.
- Αντικειμενική ποσότητα αφορολόγητου πετρελαίου για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
- Νέα αγροτική τράπεζα, καθώς δεν γίνεται να ανήκει η αγροτική γη στην Πειραιώς, με φθηνά και άτοκα δάνεια, χρειάζεται πρόσβαση σε φθηνή πίστη.
- Για τον ΕΛΓΑ, 100% αποζημιώσεις παραγωγής που έχει το χωράφι, όχι της τεκμαρτής παραγωγής και ζημιάς. Ένας ΕΛΓΑ με δημόσιο χαρακτήρα, που θα συνεισφέρουν μέσα το κράτος και οι αγρότες.