Στα 6.600.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα λάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από το πρόγραμμα «Αριστεία», προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εργαστηριακές του υποδομές.

Για φέτος ο προϋπολογισμός του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέρχεται στα 30.000.000 και πρόκειται για τα τακτικά ετήσια χρήματα που λαμβάνει το τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα για να καλύψει τις ανάγκες του.

Εκτός, όμως από αυτά τα χρήματα το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λαμβάνει οικονομικές βοήθειες και για την ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης «από το πρόγραμμα «Αριστεία» το πανεπιστήμιο λαμβάνει 6,6 εκατομμύρια ευρώ».

Το ποσό αυτό μαζί με τον ΦΠΑ ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την αναβάθμιση των εργαστηριακών υποδομών, το πανεπιστήμιο, αναμένει την στήριξη και από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπιλλίνης είπε πως «υπάρχει μια πρόσκληση από την περιφέρεια Θεσσαλίας για πρόγραμμα αναβάθμισης του εξοπλισμού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ από την περιφέρεια Θεσσαλίας και πάλι υπάρχει ένα πρόγραμμα για την πρόσβαση με προϋπολογισμό κοντά στα 2.000.000 ευρώ. Επομένως υπάρχει μια καλή ροή και κάθε χρόνο οι πόροι από το κράτος αυξάνονται».

Στα 4.000.000 ευρώ η βοήθεια για ζημιές

Στα 4.000.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει λάβει μέχρι στιγμής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις μεγάλες ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο έλαβε πριν λίγους μήνες 2,27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολούθησε και μια ακόμη χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του εξοπλισμού με το ποσό να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

e-thessalia.gr