Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha με βασικό θέμα μεταξύ άλλων τις φυσικές καταστροφές και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco 8 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κακοκαιρία Daniel. Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ωστόσο, δήλωσαν 51% ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι, 22% αρκετά, 21% λίγο.

Στην πρόθεση ψήφου το 32,3 % (στα έγκυρα) απαντά Νέα Δημοκρατία, το 17,3% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,8 ΠΑΣΟΚ, 7,7% ΚΚΕ, 4,5% Σπαρτιάτες, 5% Ελληνική Λύση. Αυξημένη εκλογική επιρροή εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση και το KKE σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Στο ερώτημα είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων στην κακοκαιρία, οι κάτοικοι της Θεσσαλία δήλωσαν κατά 75% ότι είναι ικανοποιημένοι.

Υπάρχει κόσμος που είναι δεκτικός στο να ακούσει νέα πράγματα από τον Κασσελάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ενώ η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι αρνητική σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Αντίστοιχα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερη η εικόνα του κόμματος μετά την εκλογή Κασσελάκη κατά 37%. Ένας στους 4 ψηφοφόρους θεωρεί ότι η εικόνα του κόμματος έχει επιδεινωθεί μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη το 56% θεωρεί προς κεντροαριστερά και το 23% προς αριστερά, στο σύνολο του κόσμου ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά 53% θεωρεί προς κεντροαριστερά και 34% προς αριστερά.

Έξι στους 100 λένε να κρατήσει την ίδια γραμμή που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

lifo.gr