Η Άννα Ντουνουνάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Η 28χρονη Χανιώτισσα κολυμβήτρια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Με επίδοση 25.10 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό 25άρας, ενώ έφερε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Ανδρέα Βαζαίου στο Καζάν (2021).

Η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη που είχε κατακτήσει χρυσό και σε 50άρα πισίνα, το 2021 στα 100μ. πεταλούδα.

Με την ίδια επίδοση τερμάτισε η Τέσα Χίελε από την Ολλανδία, η οποία πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατάκτησε η Σάρα Γιούβενικ με 25.16.

«Χάλκινος» και ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό

Ο Ανδρέας Βαζαίος χάρισε στα ελληνικά χρώματα το τρίτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στα 100μ μικτής ατομικής με επίδοση 51.91 κι έφτασε τα δέκα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, το τέταρτο σε αυτό το αγώνισμα και το δεύτερο στο Οτοπένι, καθώς τη πρώτη ημέρα ανέβηκε στο βάθρο και με την ομάδα 4Χ50μ ελεύθερο.

Ο Βαζαίος άφησε εκτός βάθρου τον Ιταλό Τζιοβάνι Ίτσο (51.99), σε μια κούρσα που πρώτευσε ο Αυστριακός Μπέρναρντ Ρέιτσχάμερ με 51.39 και δεύτερος ήταν ο Ελβετός Νόε Πόντι με 51.62.

Για την ελληνική κολύμβηση, η διοργάνωση στο Οτοπένι, είναι η 21η συνολικά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μικρής πισίνας (25μ.), αρχής γενομένης από το 1996 στο Ροστόκ.

Στις 20 προηγούμενες, επτά (7) κολυμβητές / τριες κατάκτησαν συνολικά 18 μετάλλια, με τον Ανδρέα Βαζαίο να έχει τα περισσότερα (8), από τα οποία τα 3 χρυσά.

Στη διοργάνωση στο Οτοπένι, η Ελλάδα κατάκτησε ένα χρυσό (Ντουντουνάκη) και 3 χάλκινα μετάλλια (2 Βαζαίος, Ντουντουνάκη).

naftemporiki.gr