Αρνήθηκε ότι εξαπάτησε τέσσερις επιχειρηματίες, στους οποίους είχε παρουσιαστεί ως σύμβουλος επενδύσεων και από τους οποίους είχε λάβει συνολικά 45.500 ευρώ με δύο συνεργούς της, μία 45χρονη Βολιώτισσα, ωστόσο, χθες από το Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας δεν έγινε αποδεκτός ο ισχυρισμός της και έτσι η κατηγορούμενη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Στη 45χρονη, που εκπροσωπήθηκε διά πληρεξουσίου δικηγόρου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, όπως και σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε χρηματική ποινή, όπως πρωτόδικα τον Σεπτέμβριο του 2021 (360 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ ημερησίως). Οι δύο συνεργοί της 41 ετών, ο ένας Έλληνας και ο δεύτερος Αλβανός υπήκοος, κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, καθώς επέστρεψαν στα τέσσερα θύματά τους τα χρήματα που τους αναλογούσαν.

Πρωτόδικα τους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Το Εφετείο Πλημμελημάτων απέρριψε εξάλλου το αίτημα της υπεράσπισης της 45χρονης, να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο συνήγορος υπεράσπισής της φέρεται να υποστήριξε ότι η 45χρονη δεν είχε εξαπατήσει η ίδια τους επιχειρηματίες, αλλά είχε πέσει και η ίδια θύμα άλλων.

Η καταδικασθείσα παρουσιαζόταν ως σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας και οι δύο συνεργοί της παρουσιάζονταν ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, πείθοντας επιχειρηματίες να τους εμπιστευτούν χρήματα, ακόμη και λίρες, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες, για να λάβουν δάνεια ή να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από επενδύσεις κεφαλαίων…

Συνολικά φέρονται να εξαπατήθηκαν τέσσερις επιχειρηματίες, τρεις από τον Βόλο και μία από το Αγρίνιο. Ειδικότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις καταδικασθέντες φέρονται να έπεισαν γνωστό Βολιώτη επιχειρηματία, να τους καταβάλει τμηματικά ως προκαταβολή για τα απαραίτητα διαδικαστικά-δικηγορικά-νομικά έξοδα, το ποσό των 13.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν και να λάβει ο επιχειρηματίας δάνειο συνολικού ύψους 20.000.000 ευρώ από αλβανική τράπεζα, μέσω μάλιστα σχετικού προγράμματος της Ε.Ε.!

Η προσπάθεια να πειστεί ο Βολιώτης επιχειρηματίας και να δώσει τα χρήματα, εξελίχθηκε από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ η απάτη καταγγέλθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2017. Από τον Δεκέμβριο του 2016 φέρονται οι δύο άνδρες που κρίθηκαν αθώοι σε δεύτερο βαθμό, να παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη επιχειρηματίες και να τους έπεισαν ότι θα τους εξασφάλιζαν ασφαλέστατη επένδυση μέσω αλβανικής τράπεζας, που θα τους απέδιδε ιδιαίτερα ελκυστικό κέρδος της τάξης του 30% επί του επενδυθέντος κεφαλαίου και φέρονται να πήραν από τα δύο θύματά τους 13.550 ευρώ από τον καθένα σε μετρητά και δέκα χρυσές λίρες, αξίας 2.700 ευρώ και συνολικά το ποσό των 32.500 ευρώ…

Επίσης από τον ίδιο μήνα του 2016 φέρεται η γυναίκα ιθύνων νους της απάτης να παρουσιάστηκε σε εκπρόσωπο τεχνικής εταιρίας από το Αγρίνιο, ως επικεφαλής πολυμελούς ομάδας συνεργατών και να ισχυρίστηκε ότι είχε τη δυνατότητα να συντάξει, να προωθήσει και να πετύχει ακόμα και την έγκριση οικονομοτεχνικής μελέτης για την τεχνική της εταιρεία, που θα είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική της επιχορήγηση-επιδότηση από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα…

Μάλιστα φέρεται να απέστειλε στην υπεύθυνη της τεχνικής εταιρείας πληθώρα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με τα οποία φαινόταν ότι η εκταμίευση της επιχορήγησης-επιδότησης εξελίσσεται κανονικά μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος… Έτσι φέρεται να έπεισε την υπεύθυνη της τεχνικής εταιρείας, να καταβάλει 5.000 ευρώ για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας στον λογαριασμό του πρώτου παθόντα Βολιώτη επιχειρηματία, παρουσιάζοντάς το ως εξόφληση προπληρωμένων καρτών ίσης αξίας. Συνολικά από τους τέσσερις εγκαλούντες φέρεται να έλαβαν οι τρεις το ποσό των 45.500 ευρώ σε μετρητά και λίρες.

e-thessalia.gr