Η διαδρομή της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Euro 2024 ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης (21/11, 21:45) στην OPAP Arena, με αντίπαλο τη φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2022) και νικήτρια του προηγούμενου (2018), Γαλλία.

Με τη βαθμοθηρία να εκλείπει, μοναδικό κίνητρο για τα δύο συγκροτήματα είναι το γόητρο: η ελληνική ομάδα να αποδείξει την ποιότητά της απέναντι σε μια παγκόσμια υπερδύναμη, οι «Μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάν επειδή θέλουν μετά την Πορτογαλία να είναι η επόμενη ομάδα που θα ολοκληρώσει με το απόλυτο των νικών στα προκριματικά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, που δεν θα είναι στον πάγκο εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα με την Ολλανδία, έδωσε το στίγμα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ο αγώνας πρέπει να χρησιμεύσει ως προετοιμασία με πολλή ευφυΐα. Να είμαστε ταπεινοί και να αποδεχτούμε την πραγματικότητα: η Γαλλία είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα. Πρέπει όμως να βρούμε μια φόρμουλα για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά επιπέδου».

Από την πλευρά του, ο Ντεσάν υπολογίζει τον αντίπαλό του: «Έχουν καλή επιθετικότητα. Κερδίσαμε μόνο 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Το ελληνικό κοινό θα είναι πίσω τους. Ετοιμάζεται τον Μάρτιο, γι' αυτούς είναι ένας σημαντικός αγώνας. Θα γίνει ένας αγώνας υψηλού επιπέδου».

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Μπαπέ θα είναι αρχηγός αλλά παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει. Ο Γκριεζμάν θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ τερματοφύλακας θα είναι ο Σαμπά. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο, όπως είπε ο έμπειρος τεχνικός που δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα.

Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε με ηρεμία την προετοιμασία της. Άγχος δεν υπάρχει καθώς όλα είναι καθορισμένα στο γκρουπ: οι Γάλλοι θα είναι πρώτοι, η Ολλανδία δεύτερη και η Ελλάδα τρίτη αλλά με δεύτερη ευκαιρία τον Μάρτιο, μέσω των πλέι οφ του Nations League.

Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Κουρμπέλης και Μάνταλος, οι Τσιμίκας και Μπάλντοκ επέστρεψαν στην Αγγλία και διαθέσιμος δεν θα είναι ούτε ο Σιώπης, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Ως προς την ενδεκάδα, ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ρότα (ή Βαγιαννίδης) δεξιά στην άμυνα και ο Γιαννούλης αριστερά, ενώ Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος θα είναι δίπλα-δίπλα στο κέντρο της.

Στη μεσαία γραμμή τρεις παίκτες (Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Αλεξανδρόπουλος) διεκδικούν δύο θέσεις για να πλαισιώσουν τον Μπακασέτα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιωαννίδης και στα φτερά της ο Μασούρας (δεξιά) με έναν από τους Κωνσταντέλια ή Πέλκα στην άλλη πλευρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ