Πέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς σε πευκοδάσος στο Βρωμονέρι Πηλίου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν τις τελευταίες προσπάθειες, με όλα τα διαθέσιμα μέσα να σβήσουν οριστικά τη μεγάλη φωτιά.

Τα καναντέρ που έσπευσαν νωρίς το μεσημέρι στο μέρος έφυγαν, καθώς η ορατότητα τη νύχτα είναι περιορισμένη. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Μιτζικός, ο οποίος έσπευσε προς βοήθεια με μηχανήματα του Δήμου, έχουν διαμορφωθεί ζώνες ασφαλείας και η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Παράλληλα τόνισε ότι η έκταση που καίγεται είναι πολύ κοντά στην ήδη καμμένη έκταση από την άλλη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 29 Ιουνίου στο δάσος του Κατηγιώργη. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η φωτιά ξέσπασε από αγροτικές εργασίες πολιτών, καθώς έχει σταματήσει η αντιπυρική περίοδος, η οποία απαγόρευε τέτοιες ενέργειες στην περιοχή.

Στο σημείο της φωτιάς, οι υδροφόρες ρίχνουν νερό μέχρι αυτή την ώρα, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση, ενώ παρούσα από το μεσημέρι είναι όλη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Τέλος, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι σταμάτησε να φυσάει ο άνεμος, και το ότι πριν το ξέσπασμα της φωτιάς βρίσκονταν μηχανήματα του Δήμου στην κοντινή περιοχή του Πλατανιά για καθαρισμό ρεμάτων, οπότε έσπευσαν άμεσα προς ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Από τη φωτιά έχουν καεί συνολικά έξι στρέμματα πευκοδάσους.

Να σημειωθεί ότι αρκετά από τα δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς από το μεσημέρι, έχουν αποχωρήσει.

taxydromos.gr