Δρομείς από σωματεία όλης της χώρας τίμησαν και φέτος την αγαπημένη τους διοργάνωση, που αποτελεί στην ουσία την έναρξη της νέας περιόδου. Οι αγώνες έγιναν στο προπονητικό κέντρο “Σκαμνιές” στην Πηγή Τρικάλων, σε ένα χώρο όπου έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της διοργάνωσης.

Ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα διένυσε την απόσταση των 8 χλμ. σε 29.50 και άφησε στη δεύτερη θέση τον “χάλκινο” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, Γιώργο Μίνο (ΟΣΦΠ) με 30.23.  Η τριάδα στους άνδρες έκλεισε με τον πρωταθλητή των στιπλ Γιώργο Σταμούλη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) με 30.34.

Στις γυναίκες η Μελίσσα Αναστασάκη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) διένυσε την απόσταση σε 27.45 και έφτασε στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η κούρσα είχε ενδιαφέρον με την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) να ακολουθεί αρκετά κοντά και να τερματίζει δεύτερη με 27.53. Η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς ήταν τρίτη στις γυναίκες με 28.02. Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) μία εβδομάδα από τη νίκη της στα 10 χλμ. της Αθήνας, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα Τρίκαλα και εγκατέλειψε περίπου στα μισά της διαδρομής των 6 χλμ. Γυναικών.

Η Μελίσσα Αναστασάκη νικήτρια στις Γυναίκες (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Με κεκτημένη ταχύτητα από τα 5 χλμ. στο Μαραθώνιο της Αθήνας μετείχε τη διοργάνωση η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ) που πέτυχε 19.57 σε μια κούρσα δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό. Δεύτερη ήταν η Αθανασία Κοκκόρου (ΑΠΚ Νεάπολης) με 21.25 και τρίτη η Μαργαρίτα Φρυγανιώτη (Αν. Λαμίας) με 22.03.

Δεύτερη νίκη μέσα λίγες ημέρες για τον Νέστορα Κολιό (ΑΓΣΙ) με 23.44 στα 8 χλμ. Ανδρών Κ23. Ο νεαρός έκλεισε με θετικό πρόσημο, μια χρονιά στην οποία είχε πολύ καλές παρουσίες.

Η Μαρία Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ) ήταν νικήτρια στα 4 χλμ. Γυναικών Κ20, στην κούρσα με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Η νεαρή τερμάτισε σε 13.21 και άφησε οριακά πίσω της την χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στα στιπλ, Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) με 13.22. Τρίτη ήταν η Δήμητρα Ντάσκα (ΓΣ Τρικάλων) με 14.00.

Ανάλογο ενδιαφέρον είχε και η κούρσα των Ανδρών Κ20 με τον Οδυσσέα Κίκα να έχει τις δυνάμεις και να περνά πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 18.23 έναντι του Αθανάσιου Ζυγούρη (ΣΑΚΑ) που ακολούθησε με 18.24 και του Παναγιώτη Ζυγούρη (ΣΑΚΑ), που πέτυχε 18.30.

Η απονομή στις Γυναίκες Κ20 από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ήταν παρούσα στη διοργάνωση που έγιναν στην ιδιαίτερη της πατρίδα, χειροκρότησε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών και είχε την ευκαιρία να συναντήσει ανθρώπους του χώρου από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σωματεία όλης της χώρας.

Δείτε αποτελέσματα

segas.gr