Σε κατάληψη του κτιρίου Παπαστράτος προχώρησαν από χθες και για τρεις ημέρες, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο κτίριο όπου εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα μετά τις πλημμύρες. Παράλληλα, οι φοιτητές ετοιμάζονται να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, αύριο, Παρασκευή, με πορεία από τον θόλο, στις έξι το απόγευμα.

Φοιτητές του ΙΑΚΑ, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση ενόψει του Πολυτεχνείου, αλλά και με στόχο να αναδείξουν προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν.

Εβγαλαν τραπεζάκι στο προαύλιο μπροστά από τον Θόλο, ανάρτησαν πανό για την κατάληψη και ενημερώνουν για τη μετ’ εμποδίων φοίτησή τους.

«Η ασφάλειά μας στο συγκεκριμένο κτίριο, κάθε μέρα παίζεται κορώνα γράμματα», ανέφερε η φοιτήτρια Δήμητρα Μανώλη, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των φοιτητών. «Ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει πλήρης απολύμανση του χώρου, τα αμφιθέατρά μας, και το Κορδάτος και το Σαράτση δεν λειτουργούν, όπως ούτε οι τουαλέτες του ισογείου», σημειώνει.

Ακόμη όμως και τα μαθήματα γίνονται μετ’ εμποδίων και τους φοιτητές να δίνουν αγώνα για να προλάβουν να πιάσουν θέση. «Υπάρχουν αίθουσες από τις οποίες έχουν πέσει ψευδοροφές και τα καλώδια είναι εκτεθειμένα. Οι αίθουσες στις οποίες καλούμαστε να κάνουμε μάθημα δεν μας χωράνε. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις του στυλ να μην βρίσκουμε καρέκλα να καθίσουμε για το μάθημά μας και όλα αυτά δύο μήνες μετά τις πλημμύρες», πρόσθεσε η ίδια.

Οι φοιτητές θα συνεχίσουν την κατάληψη έως και αύριο Παρασκευή, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, οπότε και με μπροστάρηδες τους ίδιους, θα προχωρήσουν σε πορεία στην πόλη, τιμώντας αγωνιστικά τα 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του ’73.

Eλένη Χάνου (Ταχυδρόμος)