Το χαλάζι χτύπησε για τρίτη φορά καλλιέργειες στον Τύρναβο

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή του Τυρνάβου από την χθεσινή, τρίτη στη σειρά, χαλαζόπτωση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση ζητώντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη λήψη μέτρων.

Η ανακοίνωση: 

"Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημεριανές ώρες την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου για 3η φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προξενώντας τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες που ήταν σε στάδιο συγκομιδής.

Σε απόγνωση βρίσκονται μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι αγρότες της περιοχής. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται η μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε καθώς η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν μεγάλη.

Σύντομα ειδοποιήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του αγροτικού συλλόγου και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε διαδικασίες ώστε να αρχίσει η διαδικασία αποζημίωσης των συναδέλφων μας που καταστράφηκαν οι καλλιέργειες τους.

  

Διεκδικούμε:

.Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

.Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.

.Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.

.Ενίσχυση όλων των αγροτών της περιοχής λόγω των επιπλέον καλλιεργητικών εξόδων.

.Επιπλέον αντιχαλαζικά μέτρα προστασίας ειδικά σε περιοχές οι οποίες τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλέον έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η αντιχαλαζική προστασία από «αέρος» δεν επαρκεί.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται χρόνο με τον χρόνο εντονότερες και θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βρει τρόπους ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες αυτής στις καλλιέργειες."

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.