Πίεσε, πάλεψε, μόχθησε, ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Opap Arena με 2-1 από την κυνική Αντβέρπ και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στους ομίλους του Europa League.

H Ένωση πλήρωσε ακριβά μία αμυντική αδράνεια ενώ και στο επιθετικό κομμάτι δεν κατάφερε να βρει ποιοτικές επαφές για να απειλήσει περισσότερο από όσο το έκανε μέχρι να δεχθεί το γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ κυριάρχησε, ήταν καλύτερη από την Αντβέρπ που έπαιξε για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να πιέζει για το γκολ αλλά να μην μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή σε αρκετές ευκαιρίες και ένα τέρμα.

Η Ένωση με το πρέσινγκ… έπνιξε τον αντίπαλο, έφτανε με αξιώσεις έξω από την περιοχή αλλά εκεί κάπου το χαλούσε. Στο 16′ η κεφαλιά του Πόνσε μετά την σέντρα του Χατζισαφί πέρασε άουτ, στο 25′ ο Αργεντινός στράικερ νικήθηκε από τον Μπουτέζ και στο 36′ το σουτ του Άμραμπατ δεν βρήκε στόχο.

Αμυντικά παρά τους χώρους που άφηνε, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε, μιας και είχε καλές επιστροφές. Οι Βέλγοι απείλησαν μόνο στο 4′, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει το σουτ του Μούγια.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαν την υπομονή για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, με την Αντβέρπ να έχει τέλειες ανασταλτικές αντιδράσεις, με κορυφαίο τον Αλντερβάιρελντ.

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι γίνονταν πιο απειλητικοί στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Μούγια στο 61′ πάνω στην γραμμή να χάνει μια άχαστη ευκαιρία.

Το… καμπανάκι δεν ακούστηκε και στο 73′ η Αντβέρπ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Ρότα έχασε τον αντίπαλό του, εκείνος έκανε την σέντρα και ο Κερκ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το τέρμα αυτό έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στους Βέλγους αλλά η ΑΕΚ δεν τα παράτησε.

Στο 90′ ο Αραούχο μετά την σέντρα του Ελίασον κατέβασε την μπάλα μέσα στη περιοχή και εκτέλεσε για το 1-1, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων που ήταν μια… πολιορκία της Ένωσης που ήθελε ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

Σε μία κόντρα επίθεση, όμως, ο Μπαλκούισα στο 94′ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που έστειλε την Αντβέρπ στους ομίλους του Champions League και την ΑΕΚ σε εκείνους του Europa League, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα μάθει τους αντιπάλους της.

naftemporiki.gr