Το Ισραήλ ενέτεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, με αναφορές για αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια και κοντά στα νοσοκομεία αλ-Σίφα, αλ-Κουντς και Ινδονησιακό Νοσοκομείο του θύλακα. Την ίδια ώρα, σφυροκοπά πυρήνα μαχητών στο νότιο Λίβανο, όπου δρα η Χεζμπολάχ.

Η κατάσταση στη Γάζα είναι στην κόψη του ξυραφιού, εν αναμονή της εισβολής των ισραηλινών στρατευμάτων. Οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν οδηγίες για την κατασκευή χημικών όπλων, υποστήριξε ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, μιλώντας στο δίκτυο Sky News.

«Σταγόνα στον ωκεανό» η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει περάσει στη Γάζα, προειδοποιεί ο ΟΗΕ. Η δεύτερη ομάδα 14 φορτηγών που εισήλθε στη Γάζα μέσω της διάβασης της Ράφα την Κυριακή μετέφερε μόνο περίπου το 3% των καθημερινών παραδόσεων. Δεν έχουν περάσει καύσιμα μέχρι στιγμής.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συμφώνησαν μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία ώστε η Λωρίδα της Γάζας να έχει στο εξής «συνεχή ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο διπλωματικό επίπεδο, οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσαν κοινή δήλωση επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και καλώντας τη χώρα να ακολουθήσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προστατεύοντας τους αμάχους.

naftemporiki.gr