Νέα έρευνα της Prorata αποτυπώνει τις απόψεις των πολιτών για τις κινητοποιήσεις φοιτητών και αγροτών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Το 61% τάσσεται κατά των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια και το 50% διαφωνεί με τις κινητοποιήσεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ, καταγράφεται σε έρευνα της Prorata.

Στο ζήτημα των φοιτητικών καταλήψεων που έχουν ξεκινήσει από την αρχή του έτους στα πανεπιστήμια, η πλειοψηφία της κοινωνίας (61%) τάσσεται κατά, με μόνο το 35% να τάσσεται υπέρ.

Ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης σημειώνει σχετικά με τα παραπάνω αποτελέσματα: «Στους φοιτητές η κοινωνία έχει διχαστεί» αναφέρει, εξηγώντας πως «αν όμως σκεφτεί κανείς ότι εδώ και χρόνια γίνεται μια συστηματική εκστρατεία κατασυκοφάντησης της δημόσιας παιδείας και βλέπουμε να λέγονται ψέματα τα οποία είναι ασύστολα γενικά, δεν μου κάνει εντύπωση ότι ο κόσμος, ο οποίος ακούει ΜΜΕ που ανήκουν στο καρτέλ της ενέργειας και τους φίλους της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν τα δικά τους κόλπα, είναι κατά το ήμισυ εναντίον των καταλήψεων».

«Παρά τα όσα τους έχουν σερβίρει υπάρχει ένα κομμάτι που πιστεύει στη δημόσια παιδεία» καταλήγει.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι αγρότες το προηγούμενο διάστημα μόνο το 17% της κοινωνίας τάσσεται κατά αυτών.

Ωστόσο, το 34% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων παρά τις όποιες πιθανές συνέπειες, το 28% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων όσο οι αγρότες δεν κλείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας, ενώ το 19% τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων όσο αυτές δεν συμβάλλουν σε έλλειψη και ακρίβεια προϊόντων.

liberal.gr