Άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει δημοσκόπηση της Real Polls η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του militaire.gr.

Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για τον πρώτο γύρο είχε κινηθεί πολύ κοντά στα τελικά αποτελέσματα της αναμέτρησης, προβλέποντας το άνετο προβάδισμα του Στ. Κασσελάκη έναντι της Εφης Αχτσιόγλου.

Η έρευνα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών διενεργήθηκε σε 1.535 άτομα τα οποία εκδήλωσαν πρόθεση συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συλλογή των στοιχείων πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-21 Σεπτεμβρίου, πριν από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, το 53,7% θέλει πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη και το 38,4% την Έφη Αχτσιόγλου.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ανανεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 62,7% πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 27,9% η Έφη Αχτσιόγλου.

Στο ερώτημα ποιος από τους δύο υποψηφίους μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 57,8 % έναντι 35,1% της Έφης Αχτσιόγλου.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ξανακάνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η διαφορά είναι και εδώ μεγάλη υπέρ του Κασσελάκη, καθώς το 62% τον εμπιστεύεται, έναντι 27,4% που εμπιστεύεται την Έφη Αχτσιόγλου

Η εκλογική επιρροή του Στέφανου Κασσελάκη εκτιμάται από 55,4% έως 61,7% και της Έφης Αχτσιόγλου από 37,3% έως 43,5%.

euro2day.gr