Ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα της ακρίβειας και στους αγρότες έδωσε κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης. 

Όσον αφορά στους αγρότες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε δύο κρίσιμους τομείς, την προστασία και ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ με επιδίωξη να εξασφαλίσουμε ποιότητα και αξιοπιστία εντός και εκτός χώρας και αντιμετώπιση της μάστιγας των «ελληνοποιήσεων», ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξουν και νέα κλιμάκια για ελέγχους στο λάδι, το μέλι και τα οπωροκηπευτικά, πέραν αυτών για το γάλα και τη φέτα.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι όλες οι παρεμβάσεις που η κυβέρνηση έχει κάνει για τους αγρότες – «και δεν είναι λίγες», υπογράμμισε – μειώνουν το κόστος παραγωγής, ωστόσο δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτά, λέγοντας ότι «έχουμε καταθέσει 19 προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας και έχουν υιοθετηθεί».

Μάλιστα, σε πιο πολιτικό τόνο, σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τα ζητήματα της ΚΑΠ και είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αγρότες ποιοι μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην Ευρώπη».

Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «θα συναντηθώ σύντομα με παραγωγούς της Θεσσαλίας (σ.σ. η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου) για να δούμε τι και πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε για τη στήριξή τους μετά την κακοκαιρία Daniel και να εξετάσουμε τη μελέτη των Ολλανδών που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα», δείχνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει «ζεστούς» τους αγρότες μετά το – διαφαινόμενο – τέλος των κινητοποιήσεών τους.

Με πληροφορίες από topontiki.gr