Τα ευτράπελα του ελληνικού δημοσίου αποκάλυψε εισαγγελική παρέμβαση για αυτοψία στην πεζογέφυρα στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς Δήμος Τεμπών, Κτηματική Υπηρεσία, ΕΥΔΕ, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Υπουργείο Μεταφορών δηλώνουν πως η πεζογέφυρα «δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων τους».

Όπως είναι γνωστό, μετά και τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου (κακοκαιρία «Daniel») στην πεζογέφυρα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής να μην είναι ασφαλής, ενώ η κατάσταση της επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων, προληπτικού χαρακτήρα μέτρων ασφαλείας ώστε να απαγορευθεί η τυχόν προσπάθεια πιστών να προσεγγίσουν το προσκύνημα.

Το θέμα ανακινήθηκε μετά από αναφορές πολιτών, με αποτέλεσμα στις 8 Ιανουαρίου να παρέμβει ο διευθύνων της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας ζητώντας από τον Δήμο Τεμπών τη διενέργεια αυτοψίας και παράλληλα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, τη λήψη μέτρων ώστε για λόγους ασφαλείας να αποτραπεί η πρόσβαση των πολιτών.

Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτοψία αλλά δεν έχουμε μηχανικούς με αυτή την αρμοδιότητα και ζητήσαμε την βοήθεια των αρχών, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Το ένα μέρος της γέφυρας ανήκει στον ΟΣΕ και το άλλο στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Δεν βρίσκουμε άκρη και γι’ αυτό κλείσαμε την πρόσβαση στη γέφυρα μέχρι νεωτέρας, πρόσθεσε ο κ. Μανώλης. Παλιότερα είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθούν χρήματα από τους εφοπλιστές και από τον πρώην διοικητή του Αγ. Όρους για τη γέφυρα αλλά μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τι έγινε, κατέληξε.