Στα χέρια της Αστυνομίας, ο «δράστης» του ντέρμπι των «αιωνίων» (22/10). Εκείνος που έριξε την περίφημη κροτίδα στο γήπεδο Καραϊσκάκης (49΄) εν μέσω των πανηγυρισμών των φίλων του Ολυμπιακού για το γκολ του Μαντί Καμαρά.

«Όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αξιοποίηση πληροφοριών που παραχωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή από τη γηπεδούχο ομάδα, άτομο το οποίο προέβη σε ρίψη κροτίδας κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα την 22 Οκτωβρίου 2023 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για 21χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, το πρωί και προσήχθη στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ζακέτα, που φορούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά».

Δεν ξεκαθαρίζεται αν ο δράστης είναι οπαδός του Ολυμπιακού

Από την ανακοίνωση της Αστυνομίας φαίνεται ξεκάθαρα η συνδρομή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του δράστη. Κάτι που οι Ερυθρόλευκοι το είχαν εξαγγείλει δημόσια και όπως αποδεικνύεται το τήρησαν κατά γράμμα σε μια ηθική δέσμευση με μεγάλη σημασία.

Αντίθετα δεν ξεκαθαρίζεται (και μάλλον δεν προκύπτει και ως τώρα) κάτι άλλο: Αν ο δράστης είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Μια λεπτομέρεια που σίγουρα έχει τη σημασία της.

Όπως και να έχει; Η απορία σε αυτή την ιστορία είναι άλλη. «Πόλεμο με τη Βία» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως άνοιξε η ελληνική Κυβέρνηση, έπειτα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Και το επανέλαβε μετά τα θλιβερά γεγονότα του Αυγούστου με την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν ως το κέντρο της Αθήνας, σε μια ακόμη υπόθεση που ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Ποιος ακριβώς όμως είναι αυτός ο πόλεμος στα περιστατικά Βίας; Τι έκανε με τον 21χρονο που εντόπισε στην προκειμένη περίπτωση; Τον βρήκε, τον φώναξε, και τον άφησε…

in.gr