Στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας, 400 εργαζόμενοι που μετακινούνταν καθημερινά προς Θεσσαλονίκη με τον προαστιακό από τη Λάρισα και πίσω, ταλαιπωρούνται λόγω της αναστολής των δρομολογίων.

Ταχυδρομικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί οι περισσότεροι, χρησιμοποιούσαν καθημερινά το τρένο για να μεταβούν στην εργασία τους στη Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, την Κατερίνη, τη Σίνδο, αλλά και σε ενδιάμεσους σταθμούς στους οποίους έκανε στάση ο προαστιακός.

Μάλιστα, μέσω του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, είχαν πετύχει τα τελευταία χρόνια μια έκπτωση 20% στα εισιτήρια με τον προαστιακό.

Από την 1η Μαρτίου, οπότε και σταμάτησαν καθολικά τα δρομολόγια των συρμών, αναγκάζονται να μετακινούνται βάζοντας τα αυτοκίνητά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έξοδα, αλλά και την ασφάλειά τους, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Θέμης Τζιώρας, που μετακινείται καθημερινά από τη Λάρισα προς τη Σίνδο και πίσω.

Τα λεωφορεία που δρομολόγησε η Hellenic Train, μέχρι να αποκατασταθούν τα δρομολόγια των τρένων, σταματούν μεν σε όλες τις στάσεις που σταματούσε και ο προαστιακός, όμως η διαδρομή( Λάρισα-Θεσσαλονίκη καλύπτεται σε 3,5 ώρες. Τα δε Intercity που ξεκίνησαν και αυτά που θα προστεθούν δεν καλύπτουν τις ώρες που αρχίζουν και σχολούν απ’ τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι και επιπλέον δεν κάνουν στάσεις στους ενδιάμεσους σταθμούς στους οποίους θέλουν να αποβιβαστούν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η Hellenic Train δεν απαντάει καν στις οχλήσεις τους και δεν τους έχει ενημερώσει για το παραμικρό σε σχέση με τον χρόνο αποκατάστασης των δρομολογίων.

Πηγή: ertnews.gr