Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις για την κίνηση της κρουαζιέρας φέτος στο λιμάνι του Βόλου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περσινού Σεπτεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα ο βυθός του λιμανιού να γεμίσει φερτές ύλες και ιζήματα, να «σηκωθεί» πιο ψηλά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δέσουν μεγάλα πλοία και πολύ περισσότερο κρουαζιερόπλοια.

Άνθρωποι του τουρισμού τόνιζαν εδώ και μήνες πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι και πως έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του βυθού, ωστόσο επτά μήνες μετά από τις πλημμύρες τίποτα δεν έχει ξεκινήσει.

Έτσι, τα δυσάρεστα νέα που μεταφέρει σε ανάρτησή της η κ. Θέκλα Καμμένου, Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δεν ξαφνιάζουν κανέναν.

Η ίδια γράφει στα κοινωνικά δίκτυα χαρακτηριστικά «οι ακυρώσεις ξεκίνησαν….Το NCL Gateways, ένα εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο των 4000 ατόμων +/- το οποίο μας είχε συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του, μας αποχαιρετά πριν ακόμη κάνει ποδαρικό…Αντικαθιστά το λιμάνι του Βόλου με τη Θεσσαλονίκη…Ο λόγος φαντάζομαι ότι είναι γνωστός σε όλους. Όταν λοιπόν οι επαγγελματίες ενημερώνουμε, πιέζουμε και πολλές φορές γινόμαστε ενοχλητικοί είναι γιατί το πρόβλημα το βλέπουμε να έρχεται, και προσπαθούμε να κρούσουμε κώδωνα κινδύνου για να μην απαξιωθεί κι άλλο η περιοχή μας, και πάνε “στράφι” όλες οι προσπάθειες κάποιων χρόνων…Για το Αεροδρόμιό μας φαίνεται και πάλι να είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον – ελπίζω όχι με άσχημο τρόπο…».

magnesianews.gr