Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 50χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 1200 €, αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για έξι μήνες, δικαίωμα έφεσης, ενώ πήρε προειδοποίηση ότι αν συλληφθεί ξανά δεν θα γλιτώσει την φυλακή.

Ο άνδρας συνελήφθη στις 11 το πρωί της Κυριακής κοντά στην ΠΑΘΕ, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, διότι μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει 2,0 και 1,6 χιλιοστά ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι αφού σχόλασε από την εργασία του το απόγευμα του Σαββάτου, στις 9.30 πήγαν στο σπίτι του φίλοι, για να κανονίσουν την επόμενη μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και ήπιαν ένα μπουκάλι τσίπουρο, ενώ ο ίδιος μόνο δύο ποτήρια, ενώ ήταν νηστικός.

Όπως είπε κοιμήθηκε, ξύπνησε την Κυριακή πήρε το αυτοκίνητο να πάει στον κόμβο Βελεστίνου που ήταν το σημείο αναχώρησης, τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο, αλλά διαπίστωσαν ότι μύριζε οινόπνευμα που έκαναν αλκοτέστ και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως μια μέρα μετά είχε τόσο μεγάλο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του, αν και πίνει περιστασιακά.

Ωστόσο σε ερώτηση του Δικαστηρίου παραδέχτηκε ότι είχε συλληφθεί ξανά το 2022, διότι είχε πιεί μετά από ήττα της ομάδας του και όταν έφευγε του έγινε έλεγχος αλκοτέστ…

magnesianews.gr