Οι επενδύσεις που υλοποιήσαμε άλλαξαν στην κυριολεξία την εικόνα της πόλης μας, αναφέρει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία (Λένα Κισσάβου) ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης. Τα συνολικά κονδύλια για τα έργα ανέρχονται σε 250 εκ. ευρώ και αντλήθηκαν με την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ευκαιρίας, σημειώνει. Μάλιστα ο ίδιος παραπέμπει στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο αναπτυξιακό συνέδριο της ΝΔ, όπου ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε λέγοντας «δήμαρχε στην πόλη σου γίνονται ωραία πράγματα».
Ο κ. Καλογιάννης στη συνέντευξή του αναφέρεται σε σειρά ζητημάτων όπως η σημαντική συμφωνία για την επιστροφή του ΑΕL F.C. ARENA στην ομάδα της πόλης και στους Λαρισαίους. "Στο γήπεδο ο δήμος αποκτά πλέον τη δυνατότητα να διοργανώνει εκδηλώσεις στον αγωνιστικό χώρο, και να μισθώσει γραφεία για τις υπηρεσίες του", ενώ διευκρινίζει ότι δεν θα έχει καμμιά εμπλοκή με τα κυλικεία. "Σε ότι αφορά τα χρέη του γηπέδου προς την ΔΕΥΑΛ θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες είσπραξης".
Στις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας ο δήμαρχος αναφέρεται στην λειτουργία του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ, στην ανάπλαση του Πηνειού, στο μεγάλο συνεδριακό κέντρο, στο μπεζεστένι, στην αξιοποίηση του ΕΘΙΑΓΕ κ.α.
Σημειώνει επίσης ότι η Λάρισα είναι σε πληθυσμό ο πέμπτος δήμος της χώρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι η μόνη πόλη της Θεσσαλίας, και από τις ελάχιστες στην Ελλάδα, που αύξησαν το πληθυσμό τους στην απογραφή του 2021. "Είμαστε περήφανοι που την επιλέγουν συμπολίτες για να ζήσουν χωρίς να έχουν γεννηθεί στη Λάρισα", αναφέρει.
Ο ίδιος τονίζει ότι είναι και θα παραμείνει δήμαρχος όλων των Λαρισαίων και σε όλη του την διαδρομή δεν σήκωσε ποτέ κομματική σημαία, επισημαίνοντας ότι όσα γράφτηκαν περί του αντιθέτου προέρχονται από τα γνωστά κατασκευασμένα δημοσιεύματα.
"Παρά τον βόρβορο και τη λάσπη που μας εκτοξεύουν καθημερινά, θα πορευτούμε με σοβαρότητα και πολιτισμό, χωρίς να στοχοποιήσουμε κανέναν", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Κώστας Τόλης, kosmoslarissa.gr