Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τέτανο στα χωριά

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιάννουλη Λάρισας μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σπίτια πλημμυρισμένα, έπιπλα, φωτογραφίες και οι αναμνήσεις μία ζωής είναι βυθισμένα μέσα στη λάσπη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν μέσα στα σπίτια τους.

Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Φιλοξενούνται είτε σε ξενοδοχεία είτε σε συγγενικά πρόσωπα και επιστρέφουν στις κατοικίες τους για να βγάλουν τη λάσπη μέσα από τα σπίτια τους, να καθαρίσουν τα υπόγεια τους.

Οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία, την μούχλα αλλά και με τα κουνούπια. Η δημόσια υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα. Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το τετανικό εμβόλιο.

Ήδη έχουν εμβολιαστεί πυροσβέστες, διασώστες αλλά και εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες έπαιρναν μέρος στον απεγκλωβισμό και στη διάσωση ανθρώπων μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα. Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν.

Σε εξέλιξη και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας με τους κατοίκους να ανησυχούν ως προς την στατικότητα των σπιτιών και τους ανθρώπους να μην ξέρουν αν είναι ασφαλές να μπουν στα σπίτια τους ή όχι.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα κλιμάκια για να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών και να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία είναι τα θεμέλια προκειμένου να πουν με σιγουριά στους ανθρώπους αν θα μπορέσουν τελικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή όχι.

(*) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

ertnews.gr 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.