Σε ακόμη μία σημαντική συνεργασία για δράσεις προβολής, προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Wizz Air, με στόχο τη δυναμική παρουσία του προορισμού στην Ιταλία και την Ρουμανία, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών για την καμπάνια προβολής με μεγάλους τουριστικούς ομίλους.

Η διαφημιστική καμπάνια περιλαμβάνει προβολή του προορισμού μέσω της κεντρικής σελίδας της εταιρείας, δημοσιεύματα σε blogs με κείμενο-οδηγό για τη Σκιάθο και αποστολή posts σε σελίδες (private group) με πάνω από 100.000 τουριστικούς πράκτορες σε Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη και Βουδαπέστη.

O Δήμος Σκιάθου είχε ξεκινήσει από το 2021 επαφές με την αεροπορική εταιρεία Wizz Air με σκοπό την ένταξη της Σκιάθου στους απευθείας προορισμούς της εταιρείας από τα διεθνή αεροδρόμια της Ιταλίας. Έτσι για πρώτη φορά η εταιρεία συμπεριέλαβε την Σκιάθο στο πρόγραμμά της το 2022, στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα προβολής, μια συνεργασία που επαναλαμβάνεται για το 2023.

«Η Σκιάθος παραδοσιακά είναι ένας αγαπητός προορισμός στην ιταλική και ρουμανική αγορά και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη Σκιάθο και αυξητική τάση των επισκεπτών. Βασικός στόχος για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού και η συστηματική προβολή του, ταυτόχρονα, στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, στην ενδυνάμωση των αγορών που η Σκιάθος είναι λιγότερη δημοφιλής αλλά και σε νέες τουριστικές αγορές, έτσι για το 2023 έχουμε προχωρήσει και δρομολογήσει δράσεις προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ρουμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Σερβία, και την Κύπρο» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Η Wizz Air είναι Ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα τη Βουδαπέστη. Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 175 αεροσκάφη. Εκτελεί πτήσεις σε Ευρώπη, Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος της είναι να φτάσει τα 500 αεροσκάφη έως το 2030. Ο στόλος της αποτελείται από αεροσκάφη τύπου Airbus A320 Family.