Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 57χρονη Βουλγάρα, για περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ενώ αναζητείται, άγνωστο μέχρι στιγμής, άτομο.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης στις οποίες εμπλέκεται η δράστιδα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, 66χρονος δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας του από άνδρα, ο οποίος του συστήθηκε ως αστυνομικός και προφασίστηκε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, πείθοντάς τον να εναποθέσει το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ μέσα σε φάκελο, κάτω από κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι ενημερώθηκαν, οδήγησε στην ακινητοποίηση της δράστιδας κατά την παραλαβή των χρημάτων από το σημείο όπου τα είχε αφήσει ο παθών.

Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του, ενώ κατασχέθηκε, επιπλέον, το χρηματικό ποσό των -1.050- ευρώ που βρέθηκε στην τσάντα της δράστιδας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η αλλοδαπή γυναίκα εμπλέκεται σε ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης.

Συγκεκριμένα, την 12-10-2023 το απόγευμα στο Βόλο, 60χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα, ο οποίος, ενεργώντας με πανομοιότυπο τρόπο, ισχυριζόμενος δηλαδή ότι είναι αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό νεαρού ατόμου, την έπεισε να εναποθέσει σακούλα με το χρηματικό ποσό των -32.000- ευρώ σε κάδο απορριμμάτων, προκειμένου να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.

Η εμπλοκή της συλληφθείσας εξακριβώθηκε και στην προαναφερόμενη υπόθεση απάτης, εφόσον μετέβη σε υποδειχθέν από τον άγνωστο δράστη σημείο για περισυλλογή του παραπάνω χρηματικού ποσού, ωστόσο έψαξε σε λάθος σημείο και αφού δεν βρήκε τα χρήματα, απομακρύνθηκε. Μάλιστα, το χρηματικό ποσό των -32.000- ευρώ κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς που είχαν μεταβεί άμεσα στο σημείο εναπόθεσης των χρημάτων και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο του.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι η δράστιδα εμπλέκεται σε μία ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος 84χρονης για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομική Υπηρεσία της δυτικής Μακεδονίας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.