Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς των δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας. Τρία σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Παλαμά, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή. Τα σημεία αυτά είναι στον Παλαμά, στο Προάστιο και στην Ιτέα. Από τον Δήμο Μουζακίου- Αντιδημαρχία Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας, γίνεται επίσης γνωστό, ότι δημιουργούνται τέσσερα κέντρα διανομής ζωοτροφών για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Daniel».

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη δημοτική αρχή, λόγω της πρωτοφανούς επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων σε όλη σχεδόν τη Θεσσαλία που είχε -εκτός άλλων- ως συνέπεια να μην λειτουργήσει την τελευταία εβδομάδα κανένα εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών στην περιφέρεια, έτσι το προϊόν δεν υπήρχε στο τοπικό εμπόριο. Παράλληλα, είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, σε κτηνοτρόφους που διέσωσαν τα ζώα τους από τη μανία του «Daniel», να προμηθευτούν ζωοτροφές από άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού πλημμύρισαν σημαντικές οδικές συνδέσεις, ενώ οι ίδιοι δέχθηκαν τεράστια οικονομικά πλήγματα από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Οι τοποθεσίες είναι οι εξής:

Α) Στο πάρκινγκ Μουζακίου (περιφερειακός απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Β) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας.

Γ) Στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού.

Δ) Στο πρώην Βενζινάδικο Παγουρτζή (δίπλα στο Αναψυκτήριο Χαλίλη) στην Ε.Ο. Καρδίτσας-Μουζακίου.

Η διανομή άρχισε από σήμερα και θα γίνεται καθημερινά, κατά τις απογευματινές ώρες, για όσες ημέρες χρειαστεί.

Η Π.Ε. Τρικάλων ενημερώνει τις πληγείσες επιχειρήσεις ότι ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, οι επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας) και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, δικαιούνται κρατική αρωγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ