Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτριος Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης βρέθηκε στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Κουτσόχερου, στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, στη Δομή φιλοξενούνται οικογένειες πλημμυροπαθών (κυρίως από Φαρκαδόνα και Πηνειάδα), μετά την κακοκαιρία Daniel, καθώς και οικογένειες Σύρων αιτούντων άσυλο, που έχουν μεταφερθεί από τη Σάμο.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Δομής και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας και του Δήμου.

Ο κ. Ιατρίδης ευχήθηκε στον κ. Μαμάκο με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της Δημαρχίας του Δήμου Λαρισαίων, ενώ τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεσμεύτηκαν για αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου, στα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή αιτούντων άσυλο στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων.