Στον Βόλο, αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα “Οι φυσικές καταστροφές στην εποχή της κλιματικής κρίσης” θα πραγματοποιηθεί Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας και διοργανώνουν η εθελοντική ομάδα άμεσης επέμβασης πολιτικη΄ς προστασίας Δ.Ε. Αγριάς και ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννου, Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε. Ν.Ιωνίας – Βόλου, σε συνεργασία με την Π.Υ. Βόλου και την υποστήριξη του Ερευνητικού Οργανισμού ΔιαΝέοσις.

Ενημερώσου, Δράσε, Πρόλαβε, οι φυσικές καταστροφές απειλούν την ζωή και την περιουσία σου» είναι το κεντρικό σύνθημα εκδήλωσης-εσπερίδας που οργανώνουν η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, Δ.Ε.Αγριάς-Δ.Βόλου και ο ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε.Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου, σε συνεργασία με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν.Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με υποστήριξη του ερευνητικού οργανισμού ΔιαΝΕΟσις.

Θέμα της εκδήλωσης είναι Οι φυσικές καταστροφές στην εποχή της κλιματικής κρίσης: πρόληψη-αντιμετώπιση-εθελοντισμός και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του Δ.Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ένα κρίσιμο θέμα που μπορεί να απειλήσει την ζωή, την περιουσία, το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και όλων των αρμοδίων φορέων για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αποτελεσματική πρόληψη των απειλών και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, αξιοποιώντας τοπικά μέσα και δυνάμεις.

Επίσης η εκδήλωση στοχεύει στο να είναι μια πιλοτική πρώτη συνάντηση για την εφαρμογή σχεδίου δράσεων και για άλλες περιοχές.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

• κ.Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

• κ.Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές

• κα.Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών ΔιαΝΕΟσις

• κ.Άρης Ψιλοβίκος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (Τ.Γ.Ι.Υ.Π.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

• Αρχιμ.Βαρνάβας Σαράτσης Υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού και Εθελοντής του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

e-thessalia.gr