Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θα εγκαινιάσει το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, «Βαγγέλης Παπαθανασίου», στις 23 Ιουνίου 2023. Η ανακατασκευή του θεάτρου έχει ολοκληρωθεί και ολοκληρώνεται και ο περιβάλλων χώρος, όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Επισήμανε όμως ότι παραστάσεις θα δοθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023.

Εξήγησε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Δ. Πιατάς, θα παραδώσουν ένα φάκελο με τις προτάσεις για τις παραστάσεις αυτές σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί όλο το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό ενώ μία από τις έξι παραστάσεις που θα δοθούν τιμητικά θα είναι έπειτα από πρόσκληση σε κάποιο αθηναϊκό σχήμα. Οι παραστάσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουλίου 2023.

Ο κ. Μπέος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που ολοκληρώνεται μετά από 4,5 χρόνια μέσα από πολλές κατασκευαστικές αλλά και γραφειοκρατικές δυσκολίες. «Κατά 90% έγινε καλύτερο από ότι το φαντάστηκα», επισήμανε ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλλαν για την ολοκλήρωσή του. Το θέατρο είναι χωρητικότητας 1000 ατόμων και διαθέτει και πολλούς βοηθητικούς χώρους για όλους τους συντελεστές των παραστάσεων και του καλλιτεχικού δυναμικού της περιοχής.

Στον Βόλο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 23 Ιουνίου για τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου «Β. Παπαθανασίου»

Τα έργα στο κέντρο και η μάχη για την αυτοδιοίκηση

Ζήτησε για άλλη μια φορά την κατανόηση των πολιτών για την όχληση από το έργο της ζωνοποίησης και όχι μόνο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης ενώ ανέφερε ότι μέσα στον Αύγουστο θα γίνει και η αποκατάσταση και η ασφαλτόστρωση στους κεντρικούς δρόμους.

Τόνισε ότι η πόλη θα έχει μια άλλη όψη πλέον, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλος μέρος των έργων που είχε προγραμματίσει η δημοτική αρχή. Τέλος ανέφερε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό του στις δημοτικές ενότητες και στο Βόλο μετά τις εκλογές.

«Οι εκλογές είναι μια διαδικασία άκρως δημοκρατική και ο πολίτης αποφασίζει αν θέλει μια δημοτική αρχή η μια κυβέρνηση. Ποτέ δεν προσπάθησα, και ας έχω αρκετές συμπάθειες και επιρροές, να επηρεάσω την ψήφο των πολιτών και δεν θα αλλάξω. Όμως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Πρέπει να προσέχουν όσοι κρίνουν την επιλογή των πολιτών. «Οδυνηρό» είναι αυτοί που ασκούν αυτή την κριτική. Δεν είναι οδυνηρό αυτό που ψήφισε ο Ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

ertnews.gr