Περιοδεία σε σημεία του Δήμου Μουζακίου, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αποκαταστάσεις ζημιών, που προκάλεσε ο «Ιανός», πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με τον Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, το Βουλευτή κ. Αριστοτέλη Σπάνια, το Διευθυντή της ΤΕΡΝΑ – ΑΕ κ. Θεόδωρο Τάγκα και τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Κώστα Τσιώλη, ενώ, το “παρών” έδωσαν τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ.κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Στεργιούλης, Κώστας Βασιλείου.

Επίσης, ο Υφυπουργός με το Δήμαρχο, επισκέφθηκαν και το υπό ανέγερση κτίριο του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, παρόντων του Αναπλ. Διοικητή κ. Ηλία Τσαούση και του Υποδιοικητή κ. Σταύρου Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, κατά την περιοδεία που έγινε στην παλιά οδική σύνδεση Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα (Μύλο Ανθοχωρίου), στο δρόμο Μουζάκι – Οξυά (Νησιά) και στον οδικό άξονα Μουζάκι – Αργιθέα (περιοχές γέφυρα Μπαλάνου και γέφυρα Βλασίου), οι αξιωματούχοι της ΤΕΡΝΑ – ΑΕ αναφέρθηκαν στα έργα που γίνονται η προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου έθιξε για ακόμη μια φορά το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην υφιστάμενη οδό Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, όπου σημειωτέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία εδώ και μήνες λόγω επικινδυνότητάς της από τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο έδαφος. Επιπλέον, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κατατεθειμένη μελέτη ανακατασκευής τμήματος του δρόμου Μουζάκι – Οξυά από τη θέση «Νησιά» έως γέφυρα Βαενίων προϋπολογισμού έργου 9 εκατ. ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις υπογράμμισε πως είναι απολύτως αναγκαίες οι άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις, καθώς τα προβλήματα είναι εμφανή και τεράστια.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν επιτόπου τρόποι διευθέτησης των θεμάτων και ακολούθως ο Υφυπουργός μετέβη στο εργοτάξιο του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Εκεί ο κ. Σερέτης του επισήμανε, πως το έργο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και πως η ολοκλήρωσή του εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί προς το τέλος του έτους. Όπως είπε, πρόκειται για μια σύγχρονη Δομή Περίθαλψης, που όμοιά της δεν θα υπάρχει σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Η λειτουργία της θα χαρακτηρίζεται από υψηλές προδιαγραφές με πρόσληψη γιατρών αναγκαίων ειδικοτήτων, καθιέρωση ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή και «ανέβασμα» των εξετάσεών του σε ειδική πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τριαντόπουλος βρέθηκε στην περιοχή, καθώς συμμετείχε σε διεργασίες, που γίνονται στο πλαίσιο εκπόνησης ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για το Νομό Καρδίτσας, μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε προκαλέσει το Σεπτέμβριο του 2020 ο «Ιανός».

ertnews.gr