Στις 11 Ιουνίου 2023 ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ραντεβού με την Ιστορία του τένις, και ως γνήσιος τζέντλεμαν αποδείχθηκε απολύτως συνεπής στη δέσμευσή του.

Ο Σέρβος υπερπαίκτης είναι ο νικητής του φετινού Ρολάν Γκαρός, καθώς επικράτησε στον τελικό του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ με 3-0 (7-6/1, 6-3, 7-5) σετ.

Ο «Νόλε» έγινε ο πρώτος τενίστας όλων των εποχών σε κατακτήσεις τουρνουά Γκραν Σλαμ καθώς έφτασε πια τους 23 τίτλους (τρεις στο γαλλικό Όπεν», αφήνοντας στους 22 τον Ράφα Ναδάλ και στους 20 τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ πήρε από τον Ισπανό αντίπαλό του και το ρεκόρ του «γηραιότερου» παίκτη που κατάκτησε τον τίτλο στο Παρίσι.

Από αύριο (Δευτέρα 12/6) ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καταγράφοντας τον απίστευτο αριθμό των 388 εβδομάδων ως Νο1 στη Γη.

Και τα ρεκόρ δεν σταματούν: είναι πια ο μοναδικός άνδρας τενίστας που έχει κατακτήσει όλα τα Γκραν Σλαμς (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) από τουλάχιστον 3 φορές. Το ίδιο επίτευγμα έχουν να επιδείξουν μόνο γυναίκες αθλήτριες, οι Μάργκαρετ Κορτ, Στέφανι Γκραφ και Σερένα Γουίλιαμς.

Ο «Νόλε» μάλιστα γίνεται καλύτερος όσο περνούν τα χρόνια, κι αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί: το σημερινό ήταν το 11ο Major τουρνουά του μετά την ηλικία των 30 ετών (ρεκόρ 11-2), ενώ πριν τα 30 χρόνια του είχε μεν 12 τίτλους αλλά και 9 χαμένους τελικούς!

naftemporiki.gr