Συνάντηση με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, είχε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας και ειδικά της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα η Αγιά έχει πληγεί τόσο στους μηλοπαραγωγούς, λόγω των περιορισμών των εξαγωγών στην Αίγυπτο και τη μεγάλη αδιάθετη παραγωγή, αλλά και λόγω της τιμής που είτε είναι ανοιχτή είτε είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, όσο και στους καστανοπαραγωγούς λόγω του μύκητα που έχει πλήξει τα κάστανα με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα. Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα η ενίσχυση των καστανοπαραγωγών και των μηλοπαραγωγών προκειμένου να ανακουφιστούν από τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Το ΚΚΕ έχει ήδη αναδείξει το πρόβλημα στη Βουλή και την Ευρωβουλή και θα συνεχίσει με Επίκαιρη Ερώτηση που θα καταθέσει στη Βουλή, αλλά και θα συμβάλει και στην ενίσχυση των αγωνιστικών διεκδικήσεων στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα.

902.gr