Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, στο Επιμελητήριο Τρικάλων, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος αφού ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει, έθεσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις πληγείσες επιχειρήσεις από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel και τις υποθέσεις εκείνες που χρήζουν άμεσης επίλυσης, στο πλαίσιο συνδρομής του Επιμελητηρίου προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Υπουργών, του προέδρου Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλη Αγγελάκη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστου Μπλουγούρα και των μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Οι κύριοι Υπουργοί ενημέρωσαν επίσης, για τις νέες δράσεις στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των πληγεισών επιχειρήσεων που έχουν σχεδιαστεί να τρέξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο για τις άμεσα πληγείσες επιχειρήσεις όσο και για εκείνες που έχουν την έδρα τους σε περιοχές, κυρίως τουριστικές, όπως η Διάβα και τα χωριά του ορεινού όγκου Πύλης, Ασπροποτάμου και Μετεώρων, και έχουν αποκοπεί λόγω των καταστροφών που υπέστη το οδικό δίκτυο.

Ο υπουργός ανάπτυξης επισήμανε ακόμη τη βούληση που υπάρχει για αύξηση του προϋπολογισμού του Επενδυτικού νόμου κατά 150 εκ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί η πλειοψηφία των επιχειρηματικών σχεδίων της Θεσσαλίας.

Σκοπός με τη συνεργασία όλων, είναι η αποκατάσταση και στήριξη της Θεσσαλίας, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και ο ανασχεδιασμός του παραγωγικού μοντέλου για ένα ισχυρό και βιώσιμο παραγωγικό σύστημα