Σε εορταστικό κλίμα μπαίνουν οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, αλλά και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με τις κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να έχουν πάρει φωτιά.

Τρίκαλα Θεσσαλίας και Δράμα έχουν ανοίξει τα θεματικά πάρκα (Μύλος των Ξωτικών και Ονειρούπολη), που προσελκύουν κάθε χρονιά μεγάλο αριθμό επισκεπτών, και είναι σχεδόν fully booked όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τα Φώτα, ενώ πολύ υψηλές πληρότητες καταγράφουν ήδη Αράχωβα, Πήλιο, Καρπενήσι, Κορινθία, όπως και τα χωριά των Ιωαννίνων.

Η ζήτηση είναι αυξημένη τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και όλα δείχνουν ότι η όρεξη για διακοπές έχει ανοίξει για τα καλά, παρά τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις λόγω του ενεργειακού.

Οι επιχειρηματίες των προορισμών βλέπουν μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, αλλά τη ζήτηση να μην κάνει μεγάλο άλμα σε σχέση με το 2019, τη χρονιά προ της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουν ένα δυνατό δεκαπενθήμερο από πλευράς πληροτήτων, που θα μεταφραστεί και σε έσοδα για το τουριστικό ταμείο.

Ειδικά στα Τρίκαλα, φέτος αναμένεται ρεκόρ επισκεπτών, με τις πληρότητες στο κέντρο της πόλης να φτάνουν στο 100% και τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας (ξεκινώντας από τα 120 ευρώ για διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο).

Στη Δράμα οι πληρότητες για τις ημέρες των Χριστουγέννων φτάνουν το 90%, στα Ζαγοροχώρια και στη Δημητσάνα Αρκαδίας επίσης το 90%, στη Μακρυνίτσα πλησιάζουν το 80% και στην Αράχωβα το 85%.

trikalaenimerosi.gr (Mε πληροφορίες από capital.gr)