Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που εκδόθηκε χθες, έγινε άρση της διαφωνίας για το θέμα της προφυλάκισης του 50χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στη διάρκεια συμπλοκής σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του (αδελφό της δεύτερης συζύγου του), όταν έμαθε ότι ασελγούσε στην μικρή κόρη του από την παιδική της ηλικία και έπεσε θύμα βιασμού μεταξύ 12 και 14 χρονών και τελευταία την εκβίαζε για χρήματα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν τρεις δικαστές, ήταν ομόφωνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και κάνει δεκτή τη γνώμη της εισαγγελέως για προφυλάκισή του κατηγορούμενου, μέχρι να γίνει η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Μετά την εξέλιξη αυτή εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία το μεσημέρι και εκδόθηκε φυλακιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχ. Βασιλικού, να προφυλακιστεί στις φυλακές Λάρισας, ώστε να τον βλέπει η οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της κόρης του, στον Βόλο, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, αν θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη δίκη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της Τρίτης 9 Ιανουαρίου, ο 50χρονος φέρεται να πήρε το όπλο του από το σπίτι του στην Αργαλαστή Πηλίου και ενώ κατευθυνόταν από την Αγριά προς Βόλο, προφασίστηκε πως είχε μηχανική βλάβη το αυτοκίνητό του και ζήτησε από τη σύζυγό του να πάει σε συγκεκριμένο σημείο ο αδελφός της, για να τον βοηθήσει.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν, στις στροφές Γορίτσας μετά την ΑΓΕΤ και μετά από λεκτική διαμάχη, όπως ισχυρίζεται ο 50χρονος ακολούθησε πάλη και εκπυρσοκρότησε το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο του, χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει. Ακολούθως ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, ενώ λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο θύμα, που ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, έδειξε κοιλιακή κάκωση από πυροβόλο όπλο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

magnesianews.gr