Την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ένας 31χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Ζαγορά να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις Σύρους ηλικίας 16, 33, 33 και 41 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί και φέρεται πως αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν γνώριζε πως οι τέσσερις ήταν παράνομοι μετανάστες.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας Αφγανικής καταγωγής, δήλωσε ότι πήγε στη Ζαγορά από την Πάτρα, όπου διαμένει, προκειμένου να παραλάβει συγγενείς ενός άλλου ατόμου, με τον οποίο εργάζεται σε οικοδομή ώστε να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι πληρώθηκε για το δρομολόγιο από τους τέσσερις Σύρους, λέγοντας ότι ο συνάδελφός του, του έδωσε 280 € για τα καύσιμα.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μετανάστες ταξίδεψαν από την Τουρκία με βάρκα, αποβιβάστηκαν σε ερημική παραλία του Ανατολικού Πηλίου και περπάτησαν 1,5 ώρα για να φτάσουν στη Ζαγορά, όπου ήταν το στίγμα που τους έδωσαν οι δουλέμποροι, μέσω του χάρτη στο κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα στο χωριό ταξίδεψε από την αχαϊκή πρωτεύουσα μέσω Αθήνας και ο αλλοδαπός που τους έβαλε στο αυτοκίνητό του για να τους μεταφέρει στην Αττική.

Το αυτοκίνητο, πέντε κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 148 ευρώ, 100 τουρκικές λίρες και 120 δολάρια Η.Π.Α. που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

e-thessalia.gr