Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα εκκινήσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Κατά τις ίδιες πηγές, λίγες ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4 Ιουλίου, η ολομέλεια της Κ΄(20ής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης -κατά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης– η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής τον Βουλευτή του νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

naftemporiki.gr