Στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ από αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ στην Εθνική Οδό Λαρίσης - Κοζάνης, προχώρησαν την Παρασκευή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την επαρχία Τυρνάβου.

Οι αγρότες του Τυρνάβου ζητάνε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης που θα βρίσκεται την Κυριακή στον Τύρναβο, να δώσει απαντήσεις πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, μαζί με τα βασικά πανελλαδικά αιτήματα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου διεκδικούν να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος με χρήματα που θα δοθούν κάθετα σε όλες τις ποικιλίες σε μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κάστανα, αχλάδια, βερίκοκα, σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα και αμύγδαλα.

Στις άμεσες διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Διεκδικούν ακόμα προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.

902.gr 

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.